zaterdag 25 juli 2009

Terug van nooit weggeweest!

Ook jij hebt er ooit mee in je handen gestaan –tenzij je jonger dan twintig bent. Blij werd je er niet van, als je er weer eens naar moest grijpen. Maar als dat vervelende karwei erop zat keek u toch weer tevreden naar dat oer-Hollandse rood-zwarte doosje. Toch leidde dat product de laatste jaren een wat kwijnend bestaan. Hoogste tijd voor een spijkerharde comeback voor de Simson Reparatiedoos.

Mooi verhaal in het FD over de nieuwe eigenaar van dat aloude product. Frans Gazendam heet-ie. En da’s precies het type naam dat past bij zo’n oer-Hollands product als een bandenplakdoosje. ‘Wereldberoemd in Nederland’ is dat product, zegt Gazendam, die op z’n negentiende de schoolbanken verliet en groot werd in de rubber- en kunstofhandel. Groot ja, want hij geeft leiding aan 300 mensen en zet jaarlijks ruim zeventig miljoen euro om.

Toch kwam de laatste jaren de klad er een beetje in. Lekke banden worden tegenwoordig door de fietsenmaker geplakt. Dat moet anders. En dat kan anders, vindt Gazendam.Hij maakt zich, als nieuwe eigenaar, sterk voor een spijkerharde comeback van het ooit zo sterke merk. Dat doet-ie onder het motto ‘Simson, terug van nooit weggeweest’.
Het bandenplaksetje krijgt bij die comeback steun van 183 andere producten uit het nieuwe assortiment van Simson. Alles wat aan een fiets kan slijten: Gazendam verkoopt het.

Via Bizz

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N