dinsdag 20 oktober 2009

Panthea Nubo


Een wolk van een kast, deze Nubo van de Nederlandse ontwerper Roderick Vos. De kast, die genoemd is naar de vertaling van 'wolk' in het Papiaments, is er in een wandversie en in een vrijstaande versie. Je koopt hem bij Lundia (895,- euro voor de wandversie, 1395,- euro voor de vrijstaande versie). Doet het dus prima op je kantoor én in je woonkamer. Voor al je boeken, of voor je unieke verzameling!

De kast doet me een beetje denken aan de witte boekenmolen Nureyev die al een tijdje bij Linteloo te koop is. Plagiaat? Wat speurwerk levert op dat Roderick Vos ook van dit exemplaar de ontwerper is.  Ach ja, dan mag het. Toch?

Roderick Vos (Nederland 1965) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Na werkervaring te hebben opgedaan bij Ingo Maurer in München en bij Kenji Ekuan in Tokyo, leidde hij van 1990 tot 1996 een eigen ontwerpbureau in Indonesië. Vanaf 1996 tot 2004 was hij één van de drijvende krachten achter woonwarenhuis Maupertuus in Groningen. Sinds 2004 heeft hij zich volledig geconcentreerd op productvormgeving en werkt hij samen met zijn vrouw Claire Teeuwen, tevens vormgever, vanuit het Brabantse Heusden Vesting.

Studio Roderick Vos werkt in opdracht van talloze binnen en buitenlandse bedrijven waaronder MDF Italia, Driade, Alessi, Designonstock.com, Spectrum, Linteloo, Moooi, Van Beek Interior Solutions, en Koninklijke Tichelaar Makkum.
Verschillende producten van Studio Roderick Vos zijn permanent opgenomen in museacollecties, waaronder het Amsterdam Stedelijk Museum. 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N