woensdag 7 oktober 2009

Brennels breit uit

De najaarscollectie 2009 van Brennels biedt soepele gebreide items van moderne garens, bestaande uit 25% brandnetel en 75% biologisch katoen. Zoals een jurk met een diepe V-hals en een tuniek met soepele watervalhals. Naast de breisels brengt Brennels dit najaar ook een aantal geweven ontwerpen zoals een gilet met een stoere snit. De fraaie maar kleine collectie is Made in Holland en ontworpen door Rianne de Witte.

Sinds 2007 is Rianne de Witte de vaste ontwerper voor het duurzame modemerk Brennels. Rianne (1967), is in 1994 Cum Laude afgestudeerd aan de Sint Joost Academie en sindsdien werkzaam als zelfstandig ontwerper.

Doordat Brennels zelf brandnetels teelt en verwerkt, neemt het wereldwijd een unieke positie in. Brandnetels leveren een kwaliteitsvezel, sterker en lichter dan katoen en fijner dan linnen. Zeer geschikt om in combinatie met andere vezels diverse soorten stoffen mee te maken, zowel weefsels als breisels. Brandnetels zijn daarbij een duurzaam alternatief voor katoen, ondermeer vanwege de waterbehoefte en de klimaatzone waar de plant gedijt.

Bob Crébas, directeur Brennels: 'Doordat het om een beperkte oplage gaat, worden de gebreide items in Nederland gemaakt. Denk daarbij niet aan vrouwen achter een breimachine, maar aan hoogwaardige moderne apparatuur waar weinig handenarbeid aan te pas komt. We houden liever geheim waar dat is, want dat roept alleen maar vooroordelen op.'

Kopen?
Brennels heeft een pilotstore in Arnhem, een winkel op Brennels Buiten en een uitgebreide webshop. Naast de eigen kledinglijn is er een internationale aanbod van duurzame merken, waarmee Brennels koploper is als het gaat om 'eco friendly' mode winkelen in Nederland.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N