zondag 11 oktober 2009

Gunstig geprijsd Nederland

Een gratis een weekendje naar Frankrijk?
Nederland is zo gek nog niet. Wonend vlakbij de Belgische grens, is een dagje shoppen bij de buren voor mij letterlijk heel dichtbij. Maar dan vooral voor de inspiratie. Steeds vaker zie je op de prijslabels van internationale merken de prijs van een artikel in andere landen. Verrassend genoeg zijn de Nederlandse prijzen dan zo gek nog niet!

Ikea hanteert in België hogere prijzen dan in haar buurlanden. Deze producten zouden in België maar liefst 22 procent duurder uitvallen dan in Frankrijk, zo blijkt uit een prijsvergelijkend onderzoek van het European Consumer Centre (ECC) in België.
De in België geldende prijzen van twintig verschillende Ikea-producten werden vergeleken met de prijzen die gehanteerd worden in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.
In Nederland heb je dezelfde artikelen voor 93,5%. Dat scheelt op het totaal van de 20 beproefde producten (in België voor 4036 euro) maar liefst 261 euro!
In Frankrijk ben je daarbovenop zelfs (schrik niet) nóg eens 478 euro gooedkoper uit! Voor dat verschil is het de moeite waard te gaan shoppen bij Ikea in Frankrijk. Twee vliegen in één klap: leuke producten én een weekendje Parijs in één!

Honger gekregen tijdens het snuffelen? Ook het eten in een Ikea-restaurant opmerkelijk goedkoper in de landen rondom België. Zo is het ontbijt in België dubbel zo duur als in Nederland en in Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N