dinsdag 15 juni 2010

Alle mutsen verzamelen




















Alle mutsen verzamelen. Dat is het ietwat uitdagende motto van een ambitieus project dat de geschiedenis en cultuurhistorische betekenis van de Brabantse poffer in beeld brengt. Onder andere met een tentoonstelling, een ontwerpwedstrijd en een boek. De bakermat van het project ligt in Boxtel, waar in het museum 'Brabant Goedgemutst’ een rijke collectie vrouwenmutsen bijeen is gebracht.
Ontwerpwedstrijd 'Niet pimpen maar poffen' Tientallen studenten van o.a. Fashion&Design van het Koning Willem I College in Den Bosch toonden voor deze ontwerpwedstrijd hun visie op de hedenhaagse poffer en hun verrassende ontwerpen. Zoals de poffer van Fleur Broeders (zie afbeelding boven), die culturen combineert met stoffen en accessoires van Nederlandse bodem.
Boek 'De poffer, vrouwentooi in Brabant' van Gerard Rooijakkers is hier verkrijgbaar en is een combinatie van erfgoed en hedendaagse kunst met prachtige foto's, verhalen en historische feiten. 
Tentoonstelling 'Het paleis van de poffers' Van maandag 14 juni tot en met vrijdag 25 juni 2010 is het provinciehuis omgedoopt tot paleis van de poffers. Tijdens de openingsuren kun je de tentoonstelling bezichtigen van Brabantse streekdracht en een stem uitbrengen voor de publieksprijs voor de nieuw ontworpen vrouwenmutsen van de studenten van Fashion&Design.
De hal van het provinciehuis is ingericht door leerlingen van het Sint Lucas in Boxtel in het kader van hun meesterproef. Studenten fotografie van AKV | St. Joost in Breda combineerden portretfotografie met streekdracht in prachtige beelden. Verder zijn er digitale beelden te zien van foto's die in het kader van dit project aangeleverd zijn.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N