zondag 8 februari 2009

Oerhollandse tas


Als allereerste artikel op deze blog een tas die in alle opzichten betrekking heeft op 'Nederlandse bodem'. Al sinds 2006 op de markt, maar daarom niet minder leuk! Fietstassenproducent Basil heeft een unieke designfietstas in zijn collectie: de Mirte-shopper in Delfts Blauw! Door de verborgen fietshaken (in een ritsvak) lijkt het alsof de shopper een hippe normale tas is. Basil heeft hiervoor samenwerking gezocht met fietsproducent Sparta en Banketbakkerij Daelmans, die de Delfts Blauwe print in de Hollandse koekjeslijn gebruikt. Basil heeft (terecht, vind ik) voor het ontwerp van dezetas in 2006 de FietsRai Innovatie Award gewonnen.

Oerhollands product
De fietstas is een oerhollands product, Delfts Blauw uiteraard ook, koppel daaraan het Dutch Design van Basil’s ontwerpster Sarah Meije Pieterse en je hebt een door en door Hollands product. De tas is voor EU 39,95 te verkrijgen bij de Sparta-dealer.

Hollandse bedrijvigheid
Bijzonder is de samenwerking van drie oerhollandse bedrijven te weten Basil, Sparta en Daelmans Banket. De Delfts Blauwe print van Banketbakkerij Daelmans is nu niet alleen meer te vinden op de Amsterdam Koekjes en de Stroopwafels, maar ook op de designfietstas ‘Mirte’. Door deze samenwerking wordt de Mirte-shopper meegeleverd met de Sparta Oma-fiets ‘Granny Delfts Blauw’. Deze fiets heeft dezelfde print verwerkt op onder meer de jasbeschermers en de framebuizen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N